Edu Borja
més informació sobre Edu Borja
Talls de veu: tall_de_veu_1 tall_de_veu_2
 
Edu Borja

valencià, castellà i anglés
Alçada: 1,73 cm
Pes: 82 kg
Color d'ulls : verds
Cabells: bruns
formacio
experiencia_professional
altres_activitats

aapv
info@aapv.es
Tlfn: 963 528 198

 FORMACIÓ


- Edu Borja és un actor valencià, diplomat com a Professor d’Educació General Básica per la Universitat de València.


EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL


Teatre

- Es va professionalitzar com a actor l’any 1983 en participar al muntatge “20.000 llegües de viatge submarí” (de Juli Verne) de la mà de l’Entaulat Teatre. Amb aquesta companyia va intervindre també en els muntatges “El gegant de Romaní” i “Tirant lo Blanc”, representant per tot el País Valencià i gran part de l’Estat espanyol.
- Passà per grups teatrals com l’Entaulat, el col·lectiu Coll-verd i la Cataifa. A més, va impartir cursos per a mestres dins la campanya “El teatre a l’escola” i va participar durant dues temporades consecutives en la visita-espectacle guiada per a escoles pel Teatre Principal de València que es deia “Juguem al teatre”.
- El prestigiós director suec del Marionetteatern d’Estocolm Michael Meschke, el convidà a formar part de la companyia sueca durant l’any 1988. Després de muntar els espectacles “Ubú Rei” i “Don Quixot”, Edu Borja actuà amb la companyia sueca en gira per Japó, Korea, Bulgària, Andorra i Espanya.
- En 1990 munta la seua pròpia companyia de teatre de marionetes i estrena diferents espectacles tant per a adults com per a xiquets i per a tots els públics (“Soledats” , “T’odie” , “El Circus la Teranyina”, “Història de Titella" ,"Quixot viu”) s’ha presentat amb els seus espectacles als més importants festivals internacionals de titelles de l’estat espanyol obtenint crítiques favorables i també ha representat a països com Grècia, Suècia, Marroc o Croàcia.
- Realitza actuacions en directe d’animació virtual en temps real, on anima personatges virtuals mitjançant un ordinador i interactuant amb el públic assistent.
- Ha col·laborat amb importants companyies teatrals de l’Estat, com el grup valencià PTV-Clowns (en l’espectacle “Cambio de plan”), els grups de Madrid Uroc Teatro (en “Romeo y Julieta”), Imprebís (en els espectacles “Quijote” i “Moon”), el grup Arbolé de Saragossa a “El libro de los gorriones” i amb el Teatro de la Zarzuela de Madrid a l’espectacle “Las bodas de Luis Alonso”. Realitza titelles i màscares per encàrrec per a companyies professionals.
- La seua col·lecció de marionetes ha estat exposada a distints llocs de la geografia valenciana i de l’Estat espanyol.

Audiovisual:

- Ha participat com a actor-presentador a varios programes de RTVV: “En primera persona”, “Fem tele” i “El Món de Xicutel”.
- Ha participat com a actor en distints curtmetratges i també en alguns capítols de la sèrie de RTVV “A flor de pell”.

Doblatge:

- En tornar de la seua experiència internacional, en 1989 Edu Borja començà a introduïr-se en el doblatge, camp que comença a desenvolupar-se a València emparat per la recentment creada RTVV.
- Així, esdevé un dels actors pioners del doblatge a València, sent dels més habituals del doblatge de pel·lícules, dibuixos, sèries i documentals de la RTVV. Ha posat la seua veu a grans actors de prestigi, com ara Karl Malden, Lawrence Olivier, Rod Steiger, Bob Hope, Robert Mitchum, Dudley Moore, Peter Duval, Anthony Queen, Fred Astaire, David Niven, John Gilgaud,… També ha doblat personatges de dibuixos animats com ara Asterix i Bugss Bunny entre d’altres.ALTRES ACTIVITATS


- Compagina conferències, representacions i cursets de marionetes per a escolars, mestres i públic en general amb el doblatge de produccions audiovisuals en castellà i valencià i treballs com a actor d’audiovisual.


up