Ferran Català
 
 
Ferran Català

valencià, castellà, francés i italià
Alçada: 1,74 cm
Pes: 75 kg
Color d'ulls : marrons
Cabells: castanys
formacio
experiencia_professional
altres_activitats

aapv
info@aapv.es
Tlfn: 963 528 198

 FORMACIÓ


1980-1984
- Llicenciat a l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de València.

Cursos:

1984-1992
- Interpretació i Direcció Escènica, amb Rosalyne Chevalier, Miguel Narros, Pere Planella, José Carlos Plaza, John Strasberg, Emilio Hernández i Konrad Zschiedrich.

1990
- Soci fundador de la companyia Vale&cia de Teatre amb la qual va co-produir l’espectacle Vides Privades, de Nöel Coward, junt amb el Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana.

1993
- Funda amb Ramón Moreno l’empresa Posidònia Teatre, dedicada a la producció i realització d’espectacles teatrals.

2000-2016
- Col·laborà habitualment amb Moma Teatre, companyia dirigida per Carles Alfaro.

Altres estudis:

1975-1980
- Estudis de Ciències Físiques a la Universitat de València.EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL


Teatre:

- “Celebración”, d’Harold Pinter. Direcció: Carles Alfaro. Co-producció: Moma Teatre i Consorcio Salamanca 2002. Espais: Teatro Bretón (Salamanca) i Espai Moma (València).
- “Una Alaska particular”, d’Harold Pinter. Direcció: Carles Alfaro. Co-producció: Moma Teatre i Consorcio Salamanca 2002. Espais: Teatro Bretón (Salamanca) i Espai Moma (València).
- “Incendiaris”, de Max Frisch. Direcció: Carles Alfaro. Producció: Moma Teatre. Espai Moma (València).
- “Atardecer en Santa Elena”, de Gonzalo Torrente Ballester. Direcció: Joaquín Hinojosa. Producció: TGV. Espais: Teatre Principal (València) i d’altres.
- “El casament”, de Bertolt Brecht. Direcció: Rafael Rodríguez. Producció: Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana. Espais: Sala Moratín (València) i d’altres.
- “Los figurantes”, de José Sanchis Sinisterra. Direcció: Carme Portaceli. Producció: Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana. Espai: Teatre Rialto (València).
- “La comèdia de les equivocacions”, de William Shakespeare. Direcció: Juli Leal. Producció: Teatres de la Diputació de València. Espai: Sala Escalante (València).
- “Tirant lo Blanc”, de Joanot Martorell. Direcció: Manuel Cubedo. Producció: Teatres de la Diputació de València. Espai: Sala Escalante (València).
- “Supertot”, de JMª Benet i Jornet. Direcció: Santiago Sánche. Producció: Teatrel·lo. Espais: Teatre Micalet (València) i d’altres.
- “Flor de otoño”, de JMª Rodríguez Méndez. Direcció: Antonio Díaz-Zamora. Producció: Teatres de la Diputació de València. Espais: Teatre Principal (València) i Teatro Español (Madrid).

Audiovisual:

- “Amadeo”, curtmetratge. Direcció: Eduardo Guillot. Producció: Miguel González (Nadie es Perfecto).
- “A por el oro”, llargmetratge. Direcció: Lucien Segura. Producció: Wim Wenders.
- “A flor de pell”, sèrie. RTVV. Producció: Drimtim.
- “Benifotrem”, sèrie. RTVV. Direcció: Toni Canet. Producció: Estudios Andros.
- “Viure en Valencià”, sèrie en video. Producció: Periòdic Levante.
- “Les xiques de l’entresuelo”, d’Eduardo Escalante. RTVV. Direcció: Juli Leal. Producció: Moviestudio.

Doblatge:

- Director i actor al camp del doblatge per a televisió.


ALTRES ACTIVITATS


Productor executiu i ajudant de direcció:

- “Les noces de Fígaro”(*), de WA Mozart / Lorenzo da Ponte. Direcció musical: Álvaro Albiach. Direcció escènica: Carles Alfaro. Producció: Institut Valencià de la Música. Espais: Espai Moma. (València) i d’altres.
- “Don Giovanni”(*), de WA Mozart i Lorenzo da Ponte. Direcció musical: Joan Cerveró. Direcció escènica: Carles Alfaro. Producció: Institut Valencià de la Música. Espais: Espai Moma (València) i d’altres.
- “Les llums”(*), d’Howard Korder. Direcció: Carles Alfaro. Producció: Moma Teatre. Espai: Espai Moma (València).
- “Celebración – La penúltima copa – Estación Victoria – una alaska particular”(*), d’Harold Pinter. Direcció: Carles Alfaro. Co-producció: Moma Teatre i Consorcio Salamanca 2002. Espais: Teatro Bretón (Salamanca) i Espai Moma (València).
- “Nit – Monòleg – La col·lecció”, d’Harold Pinter. Direcció: Antonio Díaz Zamora. Producció: Moma Teatre. Espai: Espai Moma (València).
- “La caiguda”(*), d’Albert Camus. Direcció: Carles Alfaro. Co-producció: Moma Teatre i Teatre Nacional de Catalunya. Esdpais: Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona), Espai Moma (València) i d’altres.
- “Incendiaris”(*), de Max Frisch. Direcció: Carles Alfaro. Producció: Moma Teatre. Espai: Espai Moma (València).
- “La llei de la selva”, d’Elvira Lindo. Direcció: Ramón Moreno. Co-producció: Posidònia Teatre i TGV. Espais: Sala Moratín (València) i d’altres.
- “Varietés a la cuina”(*), de Carles Alfaro. Direcció: Carles Alfaro. Producció: Moma Teatre. Espai: Espai Moma (València).
- “Vodevil”, d’Enric Benavent. Direcció: Ramó - “Aquella nit amb Lluís”, de Kevin Elyot. Direcció: Ramón Moreno. Producció: TGV. Realització: Posidònia Teatre i Zircó. Espais: Teatre Talia (València) i d’altres.
- “El retorn de Robin Hood”, de Vicent Vila. Direcció: Ramón Moreno. Producció: Posidònia Teatre i Zircó. Espais: Sala Escalante (València) i d’altres.
- “El llibre de la selva”, de Rudyard Kipling. Direcció: Ramón Moreno. Producció: Diputació de València. Realització: Posidònia Teatre. Espais: Sala Escalante (València) i d’altres.
- “La mandràgora”, de Niccolò Machiavelli. Direcció: Ramón Moreno. Producció: TGV. Realització: Posidònia Teatre. Espais: Teatre Rialto (València) i d’altres.
- “L’illa del tresor”, de RL Stevenson. Direcció: Ramón Moreno. Producció: Diputació de València. Realització: Posidònia Teatre. Espai: Sala Escalante (València).
- “Vides privades”, de Noël Coward. Direcció: Anna Güell. Co-producció: Vale&Cia de Teatre i el Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana. Espai: Teatre Rialto (València) i d’altres.

(*) En aquestos casos només com a ajudant de direcció.

Versions/Adaptacions:

- Ha sigut responsable de les versions i adaptacions al valencià i al castellà dels textos següents:

- “The Lights”, d’Howard Korder.
- “Celebration”, d’Harold Pinter.
- “One for the Road”, d’Harold Pinter.
- “Victoria Station”, d’Harold Pinter.
- “A Kind of Alaska”, d’Harold Pinter.
- “La ley de la selva”, d’Elvira Lindo.
- “My Night With Reg”, de Kevin Elyot.
- “La mandragola”, de Niccolò Machiavelli.

Altres:

- És membre de l’orfeó Valencià Navarro Reverter des de l’any 1988 amb el qual ha oferit multitud de concerts i gires per Espanya i arreu del món (Hongria, Holanda, Anglaterra, Cuba, Itàlia, Alemanya, França, Bèlgica…) i ha participat en la gravació de tres discs, un d’ells la premiada “Atlàntida”, de Manuel de Falla amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya sota la batuta d’Edmón Colomer.

- Al Festival Internacional de Música i Dansa de Granada de 1995 va participar amb l’Orfeó Valencià amb la posada en escena de la cantata escènica “Atlàntida”, de Manuel de Falla sota la direcció musical de Josep Pons i escènica de la Fura dels Baus. També va participar a l’acte de recuperació del “Misteri de Castelló” amb música original de Matilde Salvador i direcció artística de J.A. Gil-Albors. I al Festival Puccini de València, amb el muntatge de l’òpera “Tosca” amb direcció escènica de Jose Carlos Plaza.

- Ha estat el responsable del disseny i realització, junt amb el pintor i escultor Manuel Boix i el compositor i director Josep Lluís Valldecabres, de la posada en escena de la “Capitania cristiana de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi” 1998.


up